11.5.06

Roštiljijada

I tako pri višku inspiracije, bogatom programu i aktivnostima našeg odreda i Saveza, u želji da se uradi nešto VIŠE :) odlučismo da odemo na ROŠTILJ xexexe!!!

Jednog lepog aprilskog dana (16 april) uputismo se na dugačak u gužvama našeg GSP-a uvek zanimljivog i neizvesnog putovanja, da bi nakon dugog putovanja napokon stigli u predeo koji je u grad, a u stvari totalno kao van grada- park "Zvezdani gaj".

Prvo smo malo obišli teren kako bi pronašli zgodno mesto za roštilj i videli lokaciju gde bi trebalo sa društvom iz Fenix-a zajedno na leto (8-22 jula) da ugostimo na zejedničkom kampu izviđače iz Lijona -FR.

Potom ostavljajući ostatak društva, Toma i JA (Balu) otišli smo u potragu za roštilj mesom. U to vreme ostala družina trebala je da pronađe zgodno mesto za roštilj. U dugoj potrazi (cirka 1č), gde smo mesaru tek našli na kraju Južnog Bulevara i gde smo pritom dobili extra sveže meso - ćevapčiće, vratiće i kobaje koje su spremili baš pred nama, napokon smo se vratili u park nekako nalazeći društvo koje kao da se skrivalo ali čekajući nas sa gladnim očima i umirući od gladi i žeđi.

Kad smo otvorili kese i kada je miris svežeg roštilj mesa zamirisalo, stekao se osećaj da će ga izjesti tako živog :), alio na sreću bilo je svežeg hleba i majoneza tako da su tako prikrili malo glad.

Potom su naše vredne planinke, skrčile sto, raspodelili meso, isekle hleb, poslužile piće...

E onda su roštilj majstori Nemanja (Šulc), Marko (Sparky) i moja malenkost Balu pripremili rupu za roštilj, podmazali rešetku i založili vatru i mali dimili, ma koji dimili -zadimili celu šumu i oterali penzijonere sa boćanja :)!

Nakon mučnog pečenja ove jadne osobe koja Vam sad piše ovde, došlo je veliko razočarenje zbog koga ista više nikad neće peći roštilj u velikom društvu, kada je saznao da su mu njegovi kompanjoni ostavili jedan ćevap i malo vrata :(. U napadu mesa tj. kada sam saznao da više nema hleba poslao sam članove po hleb :).

Ma bilo je sve super ali planovi da radimo signalizaciju, kroki i još po nešto su propali jer je nakon sunčanog dana, niotkud počela da pada kiša.

Odradili smo čvorologiju, malo popričali i tako...

Videli smo još malo teren za kamp i nastavili put kuće.

Uf otkud mi inspiracija da napišem sve ovo, sad sam došao sa treninga i odo da spijam.

Dali su ovi MATRIX potezi i akrobacije posledica mesa "ludih krava" ili drugih uzročnika nikad nije razjašnjeno!!!

Balu

Broj komentara: 6:

Anonimno kaže...

Mare ashovchic ti bas extra lezi!!!Hehehe..pozdrav od Selme iz Prijepolja

Anonimno kaže...

You are on every picture, man...
this camp, in summer 2006 will be very excellent. see you Marko.
Brice (leader of Scouts of France Pierres Dorées)

Anonimno kaže...

Interesting site. Useful information. Bookmarked.
»

Anonimno kaže...

Hey what a great site keep up the work its excellent.
»

Anonimno kaže...

Your are Nice. And so is your site! Maybe you need some more pictures. Will return in the near future.
»

Anonimno kaže...

Hi thanx a lot for everything you have done for us !! you should put more pictures on your blog..... I plan to go to London next year so see you as soon as possible

Big Kiss for everyone

Sabneit

Nice Kick Ninna